آیا کار با مهر و موم را سرگرمکننده و آرامشبخش میدانید؟ ما هم همین طور! به همین دلیل است که لیستی از 5 نکته مهر و موم در مورد نحوه زیبا کردن آن را برای شما گردآوری کردهایم!
نکته مهر و موم شماره 1 – تمرین کنید!
قطعا تمرین کردن به تنهایی باعث نمیشود که کار بی عیب و نقصی را ارائه دهید، اما تمرین میتواند یک مهارت را ثابت و پایدار کند. پس به عنوان اولین نکته به شما پیشنهاد میکنیم زمان و تلاش زیادی را صرف تمرین کنید تا زیباترین و بدیعترین مهر و موم را بسازید. هربار شروع به ساخت یک مهر و موم میکنید، طوری تمرین کنید گویا آخرین بار است. قطعا با گذشت زمان تکنیکهای آن را به بهترین شکل میآموزید و میتوانید مانند یک حرفه ای در این زمینه عمل کنید.
نکته مهر و موم شماره 2 – موم را صاف نگه دارید!
برای اینکه تمبر نهایی شما عالی به نظر برسد، باید مهر خود را در حالتی روی موم قرار دهید که کاملا صاف باشد. اگر زمانی که دارید مهر خود را روی موم ذوب شده قرار میدهید، موم زاویهدار باشد، تمبر نهایی دارای شکل ناصافی است که بعضی قسمتهای آن بسیار نازک است و در بعضی قسمتها تجمع موم را دارید. پس نکته در هنگام فشار آوردن به مهر برای چسبیدن به مومهای مذاب، صاف و یکدست بودن سطح موم است.
مقاله ” راهنمای استفاده از مهر و موم در عروسی ” را نیز بخوانید!
نکته مهر و موم شماره 3 – دمای مناسب ذوب موم ذوب خود را پیدا کنید!
مومها را میتوان در دو حالت دمایی ذوب کرد. اولین حالت با میزان گرمای کمتر موم را ذوب میکنند که در آن موم قوام بیشتری دارد و مانند عسل میشود. در این حالت کنترل کردن موم برای آنکه را به صورت دایرهای روی سطح مورد نظر ریخت و ادامه فرآیند مهر و موم را تکمیل کرد، آسانتر است. بعد از آنکه بتوان موم را روی سطح مورد نظر کنترل کرد، رسیدن به شکل نهایی تمبر مورد نظر راحتتر است.
اگر از این شیوه استفاده کنید، متوجه خواهید شد که این مدل مهر و مومها ظاهر نرمتری دارند و نوعی احساس آرامش را به بیننده منتقل میکنند. پس اگر به دنبال انتقال چنین احساسی هستید، بهتر است از این روش استفاده کنید.
دومین حالت برای ذوب موم، استفاده از دمای بسیار بالا است. در این حالت موم را کامل به نقطه جوش میرسانیم و آن را میجوشانیم. اگر از این شیوه استفاده کنید، متوجه خواهید شد استفاده از موم برای ریختن دایرهای آن روی سطح مورد نظر، بسیار سخت است. دلیل آن روان بودن زیاد موم در اثر ذوب شدن است. اما نتیجه استفاده از این شیوه یک تمبر با ظاهری کمی قدیمی و فرسوده و از نظر رنگ غنی است.
اینکه کدام یک از این دو حالت را برای طرح مهر و موم خود انتخاب میکنید، کاملا بستگی به نظر شخصی شما و اینکه دنبال دریافت نتیجه با کدام بافت هستید، دارد. اما اگر به تازگی کار با مهر و موم را شروع کردهاید، پیشنهاد میکنیم موم خود را کمتر ذوب کنید، زیرا کار با موم عسلی مانند راحتتر است. بعد از آنکه در انجام این کار مهارت کافی پیدا کردید، سراغ موم جوشیده بروید.
نکته مهر و موم شماره 4 – از مهر داغ استفاده نکنید!
در جریان استفاده ممکن است مهر شما خیلی داغ شود. اگرچه در حین ساخت مهر و موم ما هرگز مهر را روی شعله نمیگیریم اما به دلیل آنکه آن را روی موم ذوب شده قرار میدهیم، دما از موم به مهر منتقل میشود و اگر تعداد مهر و مومهایی که میزنیم زیاد باشد، مهر کاملا داغ میشود.
بنابراین بعد از زدن چند مهر و موم پشت سر هم، متوجه خواهید شد که تمبر نهایی کج، با دقت کمتر و غیر شفاف شده است. وقتی مهر و موم در زمان مورد نیاز نمانده و مهر از موم زودتر از موعد جدا میشود، به دلیل نرم بودن موم، شکل نهایی تغییر کرده و آنچه مورد انتظار ما است، نمیشود.
باید از انجام این کار اجتناب کنید. آسانترین روش آن است که زمان کافی برای آنکه موم خود را بگیرد و سفت شود به آن بدهید. یعنی زمانی مهر را جدا کنید که مطمئن هستید موم سفت شده و تغییر شکل نمیدهد. اگر زمان عنصر مهمی در انجام این فرآیند است و نیاز دارید تعداد تمبر بیشتری در زمان محدود تولید شود، از فن یا پنکه استفاده کنید. باد خنک فن به زودتر سفت شدن موم کمک میکند و زمان این فرآیند را کاهش میدهد.
اگر در حین ساخت مهر و مومها احساس کردید، مهر بیش از اندازه داغ شده است، آن را جلوی پنکه بگیرید یا روی کیسه یخ قرار دهید. حواستان باشد از تکه یخ استفاده نکنید زیرا آن را بسیار خیس میکند. حتما پارچهای کنار دست خود داشته باشید که هرگونه مایعات را خشک کنید، زیرا مهر باید کاملا خشک باشد.
مقاله ” بهترین مهر و موم کارت عروسی در ایران ” را نیز بخوانید!
نکته مهر و موم شماره 5 – از لوازم جانبی کمک بگیرید!
بگذارید این نکته را باید یک قصه آشنا شروع کنیم.
شما پک مهر و موم خود را دریافت کردهاید و آماده شروع کار هستید. بنابراین سراغ دعوتنامه، کارت یا هر چیز دیگری که مهر و موم را برای آن تهیه کردهاید، میروید و شروع به کار میکنید. حال متوجه میشوید خروجی کار به شکل نامتقارن و زشتی درآمده است. یکی از پاکتها یا کارتها را از دست دادهاید. این تقریبا اتفاقی است که برای همه رخ میدهد.
به عنوان پنجمین نکته برای آنکه موارد بیشتری را خراب نکنید به شما توصیه میکنیم قبل از آنکه موم را مستقیم روی سطح مورد نظر مانند کارت عروسی بریزید، آن را در جای دیگری آماده کنید و سپس بعد از سفت شدن روی کارت منتقل کنید. برای این کار میتوانید تمبرها را روی فویل آلومینیومی یا کاغذ شیرینیپزی درست کنید و بعد از آنکه به شکل نهایی مورد نظر رسید و قابل انتقال بود، روی سطح مورد نظر بچسبانید. با این روش هم کارتها یا پاکتهای اصلی را خراب نمیکنید هم میتوانید تمبر را روی قسمتهای متخلف تست کنید و بهترین مکان را برای آن پیدا کنید. برای چسباندن تمبرها میتوانید از چسب از یا یکی، دو قطره موم ذوب شده استفاده کنید.